Reflekterande kommentar: Literary apprenticeships for young readers and writers - Bland, Janice (Forskning om undervisning och lärande, 2022)
Forskning om undervisning och lärande har bjudit in Janice Bland, professor i English Education vid Nord universitetet i Norge och professor II vid OsloMet universietet, att reflektera över temanumret Litteraturdidaktiska perspektiv på barn- och ungdomslitteratur. Hennes forskning ligger primärt inom Engelsk språk- och litteraturdidaktik med fokus på barn- och ungdomslitteratur. Hon har publicerat flera böcker på detta ämne och är chefredaktör för Children’s Literature in English Language Education (CLELEjournal).