Perceptions of Black English Vernacular: An Investigation of the Linguistic Ramification of Race, Gender, and Class - Eberhardt, Jennifer Lynn (Moderna Språk, 1992)
Jennifer Lynn Eberhardt är doktorand i socialpsykologi vid Harvarduniveristetet, där hon under handledning av Roger Brown är i färd med att slutföra en avhandling om rasbaserade stereotyper och attributionsteroi (den teori som behandlar hur individer och grupper tillskrivs vissa egenskaper). Hon har också intresserat sig för relationer mellan etniska grupper. I den här artikeln diskuterar hon variablerna ras, kön och samhällsklass med avseende på Black English, den typ av engelska som talas av en stor andel av USAs svarta befolkning.