En torno a Francisco de Quevedo. Artificio y goce de la lírica barroca. - Cullhed, Anders (Moderna Språk, 1991)
Anders Cullhed, FD i litteraturvetenskap och publicist, förbereder ett större arbete om Francisco de Quevedo och den spanska barocklyriken. I denna artikel, som publicerades i originalverion i Arten 1990:2, behandlas en rad huvudmotiv hos Quevedo i ljuset av den europeiska idétraditionen.