La mort d’un artiste - Nøjgaard, Morten (Moderna Språk, 1990)
Morten Nøjgaard är professor i romansk språk- och litteraturvetenskap vid universitetet i Odense, Danmark, och utgivare av den internationellt högt ansedda litteraturvetenskapliga tidskriften Orbis Litterarum. Han skriver här om "dobbeltmennesket Gary-Ajar", ett av de mest fascinerande författarskapen i Frankrike under 1900-talet och om vilket han 1986 utkom med en uppmärksammad bok.