A Phonetic Update on RP - Wells, J.C. (Moderna Språk, 1990)
J.C. Wells, efterträdare till Daniel Jones och A.C. Gimson som professor i fonetik vid University College London, ger här en översikt över RP-uttalets utveckling under de senaste hundra åren. Wells publicerade 1982 Accents of English 1-3, det ledande standardverket om engelskans uttal regionalt och socialt, och är ensam ansvarig för den nya Longman Pronunciation Dictionary som utkom i mars 1990.