Det stora behovet av pedagogisk forskning i högre utbildning - Brodin, Eva (Pedagogisk forskning i Sverige, 2023)
Den pedagogiska forskningens relevans för vem eller vad är en mycket angelägen fråga inom en arena som ännu inte berörts i denna debatt: Högre utbildning. Jag kommer därför inledningsvis att belysa högskolepedagogikens formering som vetenskap och hur denna utveckling numera löper oberoende av pedagogikdisciplinen med vissa oönskade konsekvenser. Med forskarutbildningen som exempel argumenterar jag för att det disciplinära pedagogikämnet behöver ta mera plats i högskolepedagogikens vetenskapliga formering.