Pedagogisk forskning i antropocen: - Sjögren, Hanna; Hofverberg, Hanna (Pedagogisk forskning i Sverige, 2022)
I detta temanummer uppmärksammar vi begreppet antropocen och diskuterar vilken betydelse antropocen kan ha för hur vi inom pedagogisk forskning tänker och bör tänka kring pedagogik, skola och utbildning. Vi menar att det är hög tid att sätta den geologiska epoken antropocen i relation till frågeställningar om skola och utbildning inom en svensk kontext. Inom den internationella utbildningsforskningen har flera temanummer om antropocen publicerats under de senaste åren och turen har nu kommit till den svenska utbildningsvetenskapliga forskningen.