Rehabilitering - vems är ansvaret? - Karlberg, Ingvar (Socialmedicinsk tidskrift, 2003)
Det är snart tio år sedan handikappreformen genomfördes med en ny lag (LSS) och statsbidrag för utveckling av nya metoder för rehabilitering. Utvärderingen av de mer än 500 projekt som fick bidrag visade "att statsbidragen stimulerat utvecklingen av habilitering och rehabilitering genom att nya arbetsformer tagits fram och ett ökat antal yrkesgrupper ... deltar i rehabiliteringsarbetet:’ Frågan är om en ny utvärdering idag skulle ge samma positiva bild. Har fler yrkesgrupper involverats? Har de goda effekterna stått sig?