Hur man mäter exponering för ultraviolett strålning i solljus - Wester, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 2013)
Artikeln förklarar kort och enkelt vad ultraviolett strålning (UV) är, varför och hur mycket UV som finns i solljuset, strålningens verkningar, dess definitioner och hur den kan mätas med tonvikt på exponeringsmätningar och vilka metoder som finns att mäta hur mycket UV personer eller grupper får på sig i solljus.