Barnsäkerhet ett gammalt problem i ett nytt synsätt - Långberg, Bodil (Socialmedicinsk tidskrift, 2016)
Denna artikel handlar om varför en ny och breddad syn är nödvändig i det framtida arbetet med barnsäkerhet. Särskilt bör följande områden beaktas för att kvaliteten ska ytterligare stärkas och höjas: • Barns och ungas in ytande måste öka • Kunskapen om skadors sociala bakgrundsfaktorer • Säkerhet och utveckling är varandras förutsättningar • Unga är en bortglömd grupp • Lagstiftning och samverkan Det är naturligtvis ytterst angeläget att det goda och framgångsrika barnsäkerhetsarbete som hittills har bedrivits i Sverige under många år av såväl myndigheter som frivilligorganisationer fortsätter.