’...han var konstig...’ : Om att kategorisera främmande personer som ’mentalsjuka’ - Hydén, Lars-Christer (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Hur upplever och kategoriserar vi främmande människor vi möter på gator och torg och som uppträder på ett avvikande sätt? Utifrån intervjuer med ett antal personer diskuteras sätten att tänka omkring avvikande personer och hur en del av dessa kommer att betecknas som ’mentalsjuka’.