Aids och den historiska erfarenheten - Johannisson, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Även om de panikreaktioner som aids utlöste i sitt initialskede har dämpats, är attityder, myter och värderingar kopplade till smittosamma sjukdomar fortfarande aktuella. Samma sjukdomsföreställningar och syndabockssyndrom, samma former för myndighetsutövning har återkommit i samband med varje epidemi. De har alla hög relevans för dagens aidssituation.