Tandvård och kostförebyggande - Lepisk, Juri (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Artikeln behandlar hur kostinformation kan bedrivas från tandhälsovårdens sida. Tandvårdens traditionella anknytning till kostinformation och numera till tobaksförebyggande arbete tas upp. Modeller hur arbete med kostupplysning kan fungera inom tandvårdens ram och i samarbete med primärvård och skolhälsovård presenteras.