Forskningen om institutionsboende - Barron, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Att fastställa att institutionsboende är hämmande för utvecklingsstördas sociala och känslomässiga utveckling innebär inte att alternativet integrerat boende är något annat, hävdar Karin Barron från Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet. En central fråga är: Vad behövs för att denna boendeform ska vara bättre?