Temaledare: Distriktssköterskan i primärvården - Jönsson, Ann-Marie; Persson, Birgitta (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
För 13 år sedan hade Socialmedicinsk tidskrift ett specialnummer om sjuksköterskan och den öppna vården. Fram till idag har det skett förändringar inom den svenska hälso- och sjukvården och inte minst inom primärvården. Eftersom distriktssköterskan finns så behöver vi inte uppfinna henne/ honom utan bara se till att primärvården behåller och tillvaratager henne/ honom som resurs och arbetskamrat. Därför är detta nummer av Socialmedicinsk tidskrift ägnat åt distriktssköterskan och nästan samtliga artiklar är skrivna av sjuksköterskor/distriktssköterskor som idag arbetar på olika sätt med primärvårdsfrågor.