Hälsokontroll - hälsoupplysning ett år efter pensioneringen - Lundgren, Kjerstin (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Att äldre i högre grad får ta ansvar för sin hälsa, rekommenderas men stöd behövs från hälso och sjukvården. Kjerstin Lundgren visar i sin artikel hur man som distriktssköterska kan gå tillväga.