Byråkrati — effektivitet - Lofthag, Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Socialförsäkringens område är olämpligt för ramlagstiftning av den typ som arbetsskadeförsäkringen utgör. Mer stringent lagstiftning med välmotiverade förarbeten är önskemål som framföres i denna artikel. Socialförsäkringens effektivisering kan möjliggöras med någon form av "morötter" för de handläggande tjänstemännen. Dessa åsikter framföres av jur kand Göran Lofthag, avdelningschef vid Malmöhus Allmänna Försäkringskassa i Lund.