Företagshälsovård — ännu långt ifrån för alla - PellmerWramner, Kristina (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Som bakgrund till diskussioner om fortsatt utbyggnad av företagshälsovård kan det vara av intresse med en översikt av olika organisationsformer för företagshälsovård. I denna artikel av fil kand Kristina Pellmer Wramner, hälsoplanerare för Tidaholms primärvårdsområde, redovisas organisationsmodeller för företagshälsovård och beskrives vilka kategorier av arbetstagare som idag har tillgång till respektive saknar företagshälsovård. Dessa uppgifter är till stor del hämtade ur företagshälsovårdsutredningen (SOU 1983: 32). Vidare belyses kortfattat pågående försök att med stöd av Arbetarskyddsfonden nå ut med företagshälsovård till allt fler arbetstagare.