Direkt och indirekt självdestruktivitet hos äldre - Ettlinger, Ruth W. (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Docent Ruth W. Ettlinger, överläkare vid Rålambshovs sjukhus, beskriver självmordsbeteendet bland äldre samt ger synpunkter på riskbedömning och prevention. Indirekt självdestruktivitet är ett vanligt fenomen, som kräver större uppmärksamhet. Artikeln är en bearbetning av ett föredrag hållet vid Svenska läkaresällskapets riksstämma 1981.