Vardagsproblem i medicinmannens verksamhet - Silow, Carl-Axel (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
En afrikansk medicinman delar i sin vardags praktik många problem och glädjeämnen med sina läkarkollegor verksamma i västerlandet. Naturligtvis finns kulturella särdrag men det finns som i Carl-Axel Silows artikel skäl att betona likheterna. Medicinmannen har en bestämd social roll för vilken utbildning krävs. Den egna förmågan att bota, utvecklas genom en undersökande och prövande attityd till de egna behandlingarna. Kommersialismens faror hotar ständigt. Patienterna tas om hand med en blandning av socialt och psykologiskt stöd, farmakologisk och fysikalisk behandling.