Framtida behov av forsknings- och utvecklingsarbete inom primärvård och socialtjänst - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
En arbetsgrupp inom socialdepartementet har i år förslag om den framtida verksamheten vid forskningsstationerna i Dalby, Tierp och Vilhelmina. I sammanhanget har också diskuterats behovet av sociala fältstationer med anledning av forskningsansökningar för detta ändamål. FSS har ansett det angeläget att i sammanhanget ge ett utförligare principiellt yttrande i frågan baserat på praktisk erfarenhet av socialt arbete, den nya sociallagstiftningen samt förslaget till ny hälso- och sjukvårdslag m.m.