Skolesundhetstjenesten i Danmark - Kamper-Jörgensen, Finn (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Som led i temanummeret om "Skolhälsovård" traekkes hovedlinjerne i den danske skolesund hedstjeneste op. Den nugaeldende ordning, som er en rent forebyggende ordning på primaerkommunalt niveau, er fra 1972. Ordningen har vaeret udsat for en del faglig kritik, og i forbindelse med ökonomiske spareforanstaltninger har et bredt udvalg under den danske sundhedsstyrelse i betaenkning nr 933 fra 1981: "Skolesundhedstjenesten" fremlagt forslag till en cendret skolesundhedstjeneste i Danmark. I artikeln gennemgås hovedprincipperne for det fremtidige forslag.