Social utblick: Barn är inte såna’ — dom blir såna’! - Wiklund, Villy (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
I socialtjänstlagens portalparagraf sägs bland annat att socialtjänsten skall inriktas på att frigöra och utveckla enskilda och gruppers egna resurser. Jag skall mycket kort beskriva hur en grupp människor bosatta i Östersund, med entusiasm och ett stort engagemang gör insatser som kan frigöra resurser och härigenom förbättra barns uppväxtmiljö. Förmodligen var de flesta omedvetna om I § SoL, när de började med verksamheten, men det gör inte insatsen mindre intressant eller värdefull.