Ungdomars syn på olika åldrar på äktenskap, barn och könsroller - Björkman, Katarina; Klackenberg-Larsson, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
En klar majoritet av flickorna tycks medvetet förankrade i sin könsroll, om också en ansenlig procent anser att män har det bäst. Betryggande kan vara att veta - i tider av låg nativitet - att dessa ungdomar, morgondagens föräldrar, till 80-90% gärna vill ha barn.