Barnets rätt i vårdnadsärenden: Barnens intressen behöver tillvaratas - Sverne, Tor (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Förr hade vi en barnavårdsnämnd som skulle bevaka just barnets rätt. Nu har vi en social centralnämnd som arbetar enligt familjeprincipen. Vem lyssnar i dessa fall just på barnets önskemål och tillvaratar barnets intressen? Ar det kanske dags att återinrätta den numera avskaffade barnavårdsmannen fastän i ny skepnad?