Samverkan mellan socialvård och psykiatrisk vård - Gisslén, Axel (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Det finns betydelsefulla allmänna utvecklingstendenser som bidrar till att socialvård och psykiatri måste närma sig varandra i praktiskt samarbete. Dessa tendenser redovisas i nedanstående artikel som också ger ett snabbporträtt av socialvården och vidare utvecklar socialutredningens samverkansmodell. Artikelförfattaren, personaldirektör Axel Gisslén, tidigare sekreterare i socialutredningen, framhåller bl a att de många gemensamma frågorna för socialvård och psykiatri inte innebär något konkurrensförhållande mellan socialvården och den psykiatriska vårdorganisationen, endast skäl för ett ömsesidigt utbyte.