Folkhälsovetenskap och pedagogik integreras vid Högskolan Kristianstad - Ejlertsson, Göran; Karlsson, Leif; Abrahamsson, Agneta (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Vid Högskolan Kristianstad ges ett utbildningsprogram, Folkhälsopedagogik 120 poäng, som leder fram till en fil kand examen. Programmet har kombinationen folkhälsovetenskap och pedagogik som en förutsättning för att utveckla metoder i folkhälsoarbete, och i utbildningen integreras undervisningen i de båda ämnena. Programmet ger 60 poäng i vardera folkhälsovetenskap och pedagogik. Andra kännetecken för utbildningen är att varje student har en praktisk förankring genom hela utbildningen, och att programmet betonar den strategiska nivån i folkhälsoarbetet, dvs såväl förmågan att samordna och leda projekt som betydelsen av kunskaper i utvärderingsmetodik samt forsknings- och utvecklingsarbete.