Sjukdom och sjukskrivning: Försäkringsmedicinska aspekter med fokus på psykiatri - Alexanderson, Kristina (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Den vetenskapliga kunskapsbasen inom försäkringsmedicin är mycket knapp och särskilt så när det gäller psykiska besvär. Här diskuteras detta samt olika aspekter av sjukdomsbegreppet, läkarens roller som patientens advokat respektive som medicinskt sakkunnig samt hur diagnospanormat förändrats inom sjukskrivningen.