SARA-kurs, en kurs för invandrarkvinnor - Rosengren, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Örebro kommuns arbetsmarknadspolitiska program är bl a inriktat på att bryta passivisering och långvarigt bidragsberoende hos invandrarkvinnor. Ett samverkansprojekt har genomförts med fyra 40 veckor långa kurser med i första hand syftet att träna det svenska kommunikativa språket och få igång deltagarna både fysiskt och psykiskt. Metod och principer för arbetet samt vissa preliminära resultat redovisas i följande artikel av projektledaren Margareta Rosengren.