Skånes enda öppna härbärge för utsatta EU-medborgare - Bengtsson, Joakim Månsson (Socialmedicinsk tidskrift, 2015)
Hjälp tiggare i Lund heter föreningen som upprättat Skånes första och för tillfället enda öppna härbärge för socialt utsatta EU-medborgare. Det bör poängteras att det finns två härbärgen i Skåne, båda ligger i Lunds kommun och båda är ett samarbetsverk där föreningen varit initiativtagare men enbart ett som har öppet året om. Detta är härbärget som jag beskriver och som finns vid Smålands nation. Det som för tillfället är stängt men som öppnar när kylan blir påtaglig till hösten/vintern är i Helgeands församlingshem på området Klostergården.