Utvärdering av ett psykosocialt stödprogram för föräldrar till mycket för tidigt födda barn - Sandén-Eriksson, Birgitta; Pehrsson, Gunnel (Socialmedicinsk tidskrift, 2014)
Att få ett mycket för tidigt fött barn innebär ofta för föräldrarna ett betydande trauma som behöver bearbetas känslomässigt. Vid Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala har ett strukturerat psykosocialt stödprogram utformats och prövats. Resultatet indikerade att färre föräldrar än tidigare upplevde att de hade långvariga psykologiska problem till följd av det för tidigt födda barnet.