Hjärnans plasticitet - Johansson, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Hjärnan behöver stimulans och utmaningar. Vi vet i dag att även den vuxna hjärnan har en betydande plasticitet och att våra hjärnbarksmönster kan ändras under hela livet beroende på hur vi hanterar våra hjärnor. Större insikt i hjärnans funktioner och kom pensationsmekanismer kan förväntas inom en rimlig framtid avsevärt öka våra möjligheter att behandla eller förebygga dyslexi. Men samhällsresurser behövs för att vi tidigt skall kunna identifiera vilka barn som riskerar att bli dyslektiker och för att göra behandling tillgänglig för alla