Kurator på akutklinik - Dysting, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
I arbetet på akutklinik behövs ett dynamiskt förhållningssätt med intresse av förändring och förnyelse. Inte minst viktigt är att som ett viktigt förebyggande arbete vara uppmärksam på anhörigas behov i den akuta krisen. På Sabbatsbergs sjukhus startades 1982 en sorg- och kriskurs där ett handlingsprogram utvecklades som beskrivs i följande artikel av Margareta Dysting, med lång erfarenhet som akutkurator, för närvarande verksam vid Södersjukhuset i Stockholm. I artikeln diskuteras olika aspekter på plötslig och oväntad död och i ett särskilt avsnitt de problem som möter efter gatuvåld.