Kariesrisk kan förutses redan hos små barn - Wendt, Lill-Kari (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Lill-Kari Wendt är sedan 1974 anställd som övertandläkare i landstinget i Jönköpings län och disputerade 1995 vid Göteborgs universitet på en avhandling om småbarnens tandhälsa, "On oral health in infants and toddlers". Om inte annat anges hänvisar texten i artikeln till detta arbete eller till ytterligare två artiklar av samma författare, antagna för publicering Lill-Kari Wendt är kliniskt verksam vid folktandvårdskliniken i Norrahammar. Vid denna klinik har en vårdmodell för förskolebarn utvecklats, som 1995 belönades med Medas guldäpple för bästa vårdidé. Det var första gången detta pris gick till tandvården och första gången det gick till öppenvården.