Etiska problem med demenssjuka patienter i tandvården - Nordenram, Gunilla (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Etiska konflikter uppstår ofta när den demenssjuke skall få tandbehandling. När man inte längre förstår meningen med behandlingen är det naturligt med avvärjningsreaktioner. Då behövs tid, tålamod och kunskap som är anpassade efter patienternas speciella behov.