Kvalitetssäkring inom sjukvården: - variationer kring ett tema - Erlingsdóttir, Gudbjörg (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
I denna artikel presenteras en studie av en standardiserad idé, nämligen den om kvalitetssäkring i sjukvården. Studien följer kvalitetssäkringar på tre nivåer i vårdsektorn. Vad som sker när kvalitetssäkringar möter praktiken har observerats i myndigheter, som Spri och Socialstyrelsen, på administrativ nivå på Lunds laserett samt på "verkstadsgolvet" i tre av lasarettets kliniker