Befolkningsstudier inom socialfarmaci - exempel från Tierpsprojektet - lsacson, Dag (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Ett centralt område inom socialfarmacin är användningen av läkemedel, dess orsaker och konsekvenser sett ur ett befolkningsperspektiv, och ett huvudmål med socialfarmaceutisk forskning är att bidra till en för både patienten och samhället rationell läkemedelsanvändning. I denna artikel ger författaren exempel på befolkningsstudier inom socialfarmaci hämtade från Tierpsprojektet.