Suicidologisk forskningsmetodik : Sommarskola i Båstad 5-10 augusti 1990 - Beskow, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
I forskningsrådsnämndens, FRN, medicinska forskningsrådets, MFR och Folksams satsning på suicidforskning ingår att främja ett tvärvetenskapligt samarbete. Ett led i detta var den sommarskola i suicidologisk forskningsmetodik som genomfördes på Hemmeslövs herrgård utanför Båstad andra veckan i augusti 1990. Syftet var att rekrytera nya doktorander och utbilda forskare och forskarassistenter. Tio lärare av vilka några stannade hela veckan och andra ett par dagar undervisade 22 elever med skiftande akademisk och yrkesmässig bakgrund. Kursen inleddes med välkomstmiddag och avslutades med en solig utflykt till Hallands Väderö. Rekreation av "recreatio" skulle kunna översättas med att "åter bli skapande". Sådant åstadkoms i dialog med forskarkollegor. Semester före en sådan kontakt ökar mottagligheten för denna "rekreation".