Det svenska medicinalverkets historia : Märta Elvers-Hulths arbete - en okänd guldgruva för forskningen - Gustafsson, Rolf Å (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
En fantastisk arbetsinsats har utförts av Märta Elvers-Hulth - under många år bibliotekarie vid medicinalstyrelsen, sedermera socialstyrelsens bibliotek. Som pensionär har hon sammanställt en bibliografi över material rörande den svenska hälso- och sjukvårdens organisatoriska utveckling. Bibliografin är ett utomordentligt viktigt verktyg för forskarna för vilka den hittills varit anmärkningsvärt okänd.