Ett försök att utvärdera verksamheten vid Vidarkliniken i Järna - en pilotstudie - Hamrin, Elisabeth; Carlsson, Marianne; Nygren, Ulla; Haglund, Lisbeth (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Den antroposofiska medicinen lägger stor vikt vid omvårdnaden. Vid Vidarkliniken används också dispens från socialdepartementet antroposofiska medel för injektion. I denna artikel redovisas erfarenheter från en förundersökning av metoder att dokumentera vårdverksamheten. Studien omfattar såväl patienters som personals perspektiv.