Ofrivilliga hälsoeffekter av andras tobaksbruk - Pellmer, Kristina; Wramner, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Ofrivilliga effekter av andras tobaksbruk kan beskrivas ur tre skilda aspekter: det goda respektive det dåliga föredömet, varför det är särskilt viktigt att föräldrar, lärare och olika ungdomsidoler låter bli att röka och snusa indirekta effekter på fostret med ökad risk för graviditetskomplikationer och fosterskador om modern röker under graviditeten hälsoeffekter av passiv rökning: allergier och slemhinnereaktioner hos mängder av icke-rökare som utsätts för andras cigarettrök risk för kärlkrampsattacker hos icke-rökare i rökig miljö miljötobaksröken innehåller tillräckligt höga halter av cancerframkallande ämnen för att orsaka ökad risk för flera cancerformer.