Nytt från FSS: Brukarinflytande kräver reformer inom arbetsliv och allmän försäkring. - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
FSS har avgivit yttrande över de mokratiberedningens betänkande "Aktivt folkstyre i kommun och landsting". Ur yttrandet återges här det avsnitt som handlar om brukarinflytande. I betänkandet saknas förslag till hur ett ökat medborgar- och brukarinflytande skall kunna utvecklas i landstingen. Det är mycket viktigt att landstingen med allvar tar itu med dessa frågor inom exempelvis primärvården, omsorgsverksamheten och psykiatriska vården. Samarbetsformerna bör också lyftas fram mellan primärkommunerna och landstinget.