En kurators verksamhet inom primärvården : Kartläggning av kuratorsverksamheten vid vårdcentralen i Kumla under sex månader - Bjering, Christina (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Vid Kumla vårdcentral i Örebro läns landsting finns sedan ett tiotal år en kuratorstjänst i primärvården. I nedanstående artikel redovisas en kartläggning av de patientärenden som under en sexmånadersperiod remitterades till ifrågavarande primärvårdskurator.