Miljöfaktorers betydelse för sjukdom och ohälsa - Bergdahl, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
I och med att sjukvårdshuvudmännen övertagit länsläkarnas huvuduppgifter inom omgivningshygien, smittskydd och epidemiologi kommer den traditionellt sjukvårdande verksamheten att utökas med miljömedicinskt arbete. Detta ställer nya krav på primärvården som här kan bli en av de viktigare resurserna.