Social utblick: Vem är socialsekreteraren? - Karlsson, Willy (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
I ett försök att fly bort frän de dystra budskapen i budgetpropositionen slog jag den 10 januari över till TV 1 och programmet "Flygande service". Enligt förhandsreklamen skulle det vara ett satiriskt och roligt program som granskade olika företeelser i folkhemmet. Författar- och skådespelarnamnet Kent Andersson garanterade god kvalité. Trodde jag. Det jag fick se och höra var en förvirrad historia om två TV-reparatörer som hamnade på en socialbyrå för att reparera en videoanläggning. De stötte en jourhavande "socialassistent" som fördrev tiden med att läsa en bok. Många tycker nog att det inte finns anledning att ödsla ord på den här typen av undermåliga TV- program. Men någon gäng finn det kanske anledning att fundera över den bild av socialtjänsten och socialtjänstens arbetare som målas upp i olika sammanhang.