Social utblick : Barnomsorg i sex länder - Wiklund, Villy (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Mina tre kollegor har i sina senaste "Utblickar" behandlat jämställdheten. beskrivit äldreomsorgen i ett internationellt perspektiv och framhållit nödvändigheten av forsknings- och utvecklingsarbete. Jag skall vara djärv och försöka beröra samtliga frågeställningar men från andra utgångspunkter. Ett medel för att nå en jämställdhet mellan män och kvinnor är en bra utbyggd barnomsorg. Försök i förskolan är en rapport som utarbetats under ledning av Siv Thorsell. en av huvudsekreterarna i "Barnstugeutredningen". Boken innehåller en samlad beskrivning av den omfattande försöksverksamhet som bedrivits inom förskoleområdet under 1970-talet. Den beskriver utförligt de pedagogiska och organisatoriska försöken i daghem, försöken med förskola i glesbygd och förskola för invandrarbarn. Störst utrymme ägnas daghemsförsöken