Sjukhuskuratorer och undervisning av blivande läkare - Lindberg Navier, Inger (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Kuratorerna är den yrkesgrupp inom sjukvården som har de bästa kunskaperna om sociala faktorers betydelse för sjukdomar i det dagliga patientarbetet. Undervisning i klinisk socialmedicin pågår också sedan flera år på olika kurser inom läkarutbildningen under medverkan av undervisningssjukhusens kuratorer och biträdande lärare från socialmedicinska institutioner. Möjligheten att ytterligare bygga ut sådan undervisning har undersökts genom en enkät till samtliga sjukhuskuratorer i Stockholms läns landsting. De visar en klart positiv inställning till att under vissa villkor medverka i utbildningen av medicinare och annan sjukvårdspersonal.