Erfarenheter av mottagningar inom Stockholms socialförvaltning för polska, latinamerikanska och grekiska invandrare - Elldin, Birgitta (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Inom Stockholms socialförvaltnings Utlänningssektion finns en försöksverksamhet med tre invandrarmottagningar (tidigare benämning hjälpbanker). Dess syfte är att ge tillfälle för polacker, latinamerikaner och greker att kunna få hjälp på sitt eget språk i synnerhet beträffande personliga frågor och problem. Avsikten är också att kunna bistå tjänstemän inom den egna förvaltningen och andra myndigheter i deras arbete med dessa invandrargrupper. En tvåspråkig konsulent inom varje mottagning tar emot telefonsamtal och besök och kan vid behov remittera vidare till tvåspråkiga personer inom olika yrkesgrupper såsom psykologer, läkare, jurister, tandläkare m fl beroende på tillgång och behov.