Arbetsterapi och sjukgymnastik i Sverige: En historisk återblick - Höök, Olle (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Arbetsterapeut- och sjukgymnastutbildningarna ses i ett historiskt perspektiv med början i det gamla Egypten. Utvecklingen av dessa verksamheter i Sverige skildras, varefter författaren gör en sammanställning av dagens situation och pekar på behoven för framtiden.