Barnen och den fysiska miljön - Dahlén, Uno (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
I denna artikel redovisas en problematiserad bild av barns fysiska miljövillkor. Utgångspunkten är bakgrundsrapportens fem problemområden, nämligen segregationens, händelsefattigdomens, de stora områdsenheternas, de många miljöbytenas och opåverkbarhetens negativa effekter för barn och ungdom. Artikeln avslutas med en sammanfattning av barns roll i den fysiska planeringen och är skriven av arkitekt Uno Dahlén, verksam vid avdelningen för byggnadsfunktionslära, Tekniska högskolan, Stockholm.